Risk manager

(Fulltime)

Wat is er mooier dan zorgen voor je eigen regio? Dat doen we bij Eno al 160 jaar. Wij zijn een zorgverzekeraar en zorgkantoor, maar voelen ons vooral onderdeel van de zorg. Als kleine Sallandse zorgverzekeraar staan we midden in de samenleving, weten we wat er speelt en hebben we een goede band met zorgaanbieders en partners. We willen een herkenbare en actieve bijdrage leveren aan het toegankelijk en betaalbaar houden van de zorg. Iedere dag werken we hieraan voor onze verzekerden.

Samen met jou een grote stap zetten

Eno heeft grote ambities. Die hebben we vertaald naar een nieuwe strategie waar we volop aan werken, waarbij het hoogste doel is om relevant te blijven voor onze verzekerden. En jij kan daar als risk manager een belangrijke bijdrage aan leveren.

Je gaat mooi werk doen

Wij zijn op zoek naar een teamspeler met een sterke persoonlijkheid, die het een uitdaging vindt om het risicobewustzijn binnen de organisatie te vergroten en Eno te ondersteunen in het signaleren en mitigeren van risico’s. Je levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de ambities op dit vlak en durft Eno uit te dagen om de organisatie te verbeteren. Jouw constructief-kritische houding, onafhankelijke instelling en transparantie zorgen er mede voor dat je acteert als daadkrachtig en volwaardig businesspartner van het management. Je signaleert zelfstandig risico’s en verwerkt deze in overzichtelijke rapportages.

Je werkzaamheden zijn onder andere het:

 • opstellen en uitvoeren van het risicomanagementbeleid;
 • identificeren en kwantificeren van risico’s;
 • afnemen van risk assessments op strategisch, tactisch en operationeel niveau;
 • beoordelen van en adviseren over de opzet en werking van beheersmaatregelen;
 • erop toezien dat het risicoprofiel van Eno binnen de vastgestelde kaders blijven;
 • adviseren van management op risicoaangelegenheden in de besluitvorming;
 • onderhouden van het risicolandschap in risicomanagementsoftware;
 • rapporteren over risicomanagement aan interne en externe stakeholders.

 

Samen zorgen we voor leuk werk

Je bent onderdeel van het team Risk & Compliance. Je werkt samen met vier medewerkers en vormt de tweedelijnsfunctie voor zowel Eno als Zorgkantoor Midden IJssel. Dit betekent dat de functie heel breed is en veel aandachtsgebieden kent. Binnen dit team ben jij het gezicht van het risicomanagement binnen Eno. We maken jouw werkomgeving nog leuker door regelmatig activiteiten te organiseren, zoals een Summer School. Zo wordt mooi werk, leuk werk.

Dit neem je mee

Wij worden enthousiast als je meerdere jaren ervaring op het gebied van risicomanagement zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau bij voorkeur bij financiële instellingen.

Verder vragen wij van jou:

 • Hbo/academisch werk- en denkniveau, bijvoorbeeld in een economische afstudeerrichting;
 • Kennis van strategisch, tactisch, operationeel en financieel risicomanagement;
 • Ervaring met het managen van risico’s ten aanzien derden leveranciers is een duidelijke pré;
 • Affiniteit met en kennis van relevante wet- en regelgeving voor zorgverzekeraars met name Solvency II;
 • Daadkrachtig, oplossingsgericht, onafhankelijk en je beschikt over veerkracht en overtuigingsvermogen;
 • Je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.

 

Je krijgt er veel voor terug

Hebben we allebei een goed gevoel dan start je met een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. Verder betreft het een functie voor 32 - 36 uren per week. Je beloning past bij jouw kennis en ervaring. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn meer dan goed. Wij investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van het online opleidingsplatform GoodHabitz en bieden we activiteiten aan die ervoor zorgen dat je fit en vitaal blijft.

Kom erbij en reageer snel

Ben je enthousiast geworden? Mail dan je cv en motivatie naar onze afdeling HRM. Wil je liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jeroen Jansen, recruiter, hij is telefonisch te bereiken op 06-13246874.

Een screening maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.