Business Controller

Analytisch sterke professional en sparring partner op MT-niveau

 

Ben jij een business controller die werk wil doen dat er toe doet? Die de behoeften van onze circa 200.000 verzekerden en onze online strategie naadloos op elkaar kan aansluiten? Ben je energiek, nieuwsgierig en wil je graag voor ons merk Salland werken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Werk dat ertoe doet

Eno heeft grote ambities. Die hebben we vertaald naar een uitdagende strategie waar we volop aan werken en waarbij het hoogste doel is om relevant te blijven voor onze verzekerden. Jij levert daar als business controller een belangrijke bijdrage aan.

 

Wat ga je doen als business controller?

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega; iemand met een sterke persoonlijkheid, die het een uitdaging vindt om mee te werken aan de interne verantwoordingsketen en rapportagestructuur binnen de organisatie en die het managementteam en leidinggevenden ondersteunt met goede stuurinformatie. Je levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de strategische ambities op dit vlak en durft Eno uit te dagen om de organisatie te verbeteren. Jouw constructief-kritische houding, onafhankelijke instelling en transparantie zorgen er mede voor dat je acteert als daadkrachtig en volwaardig businesspartner van het management en het bestuur. Je signaleert verbeteringen en verwerkt deze in overzichtelijke rapportages. Als businesscontroller ondersteun je Eno verder door:
• adviseren in het doorvertalen van de strategie in meetbare KPI’s, het analyseren van de ontwikkelingen van de KPI’s en het adviseren over bijsturingsacties gericht op performanceoptimalisatie ter ondersteuning van het management.
• het faciliteren en opbouwen van de beheerskostenbegroting en het verschaffen van periodiek inzicht in de ontwikkeling van de beheerskosten;
• het opstellen van budgetten en rapportages in Excel
• grote projecten en investeringen voorafgaand te onderbouwen met een businesscase. Het vervolgens toetsen van de realisatie van doelstellingen, kosten en baten, waardoor inzichtelijk is wat projecten kosten, maar ook of de gewenste baten worden gerealiseerd;
• MT-besluiten met grote financiële impact te voorzien van financiële onderbouwing en beoordeling;
• het managementteam van Eno proactief te adviseren over nieuwe initiatieven als sparringpartner voor de business.

 

Samen zorgen we voor leuk werk

De afdeling business control is twee jaar geleden ingericht en de basis staat. Samen met Jeroen Arends (business control manager) ben je verantwoordelijk voor de verdere optimalisatie van de afdeling. Verder maak je onderdeel uit van het cluster staf die samen met de bestuurssecretaris, corporate communicatie en HRM de RvB ondersteunt.
Wat maakt jou de persoon die wij zoeken?
Je bent een stevige professional met het vermogen om op zowel strategisch als tactisch/ operationeel niveau invulling te geven aan de functie van business controller.
Wat jou verder geschikt maakt voor de functie:
• Hbo of academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur in de afstudeerrichting bedrijfseconomie of in bedrijfskunde, management accounting of controlling;
• Minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
• Ervaring in het opstellen van rapportages in Excel;
• Ervaring met Project control;
• Proactief, zelfsturend, analytisch sterk en snel schakelend;
• Je bent daadkrachtig, maakt verbinding en bent organisatiesensitief.

 

Je krijgt er veel voor terug

Hebben we allebei een goed gevoel, dan start je met een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. De functie is voor minimaal 32 tot 36 uren per week en ingeschaald in 11 van de Cao voor de Zorgverzekeraars. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn meer dan goed. Zowel thuiswerken als op kantoor werken behoort tot de mogelijkheden. Verder investeren wij in jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo kan je bijvoorbeeld gebruikmaken van het online opleidingsplatform GoodHabitz en bieden we activiteiten aan die ervoor zorgen dat je fit en vitaal blijft.

Enthousiast geworden?

Mail dan je cv en eventueel (korte) motivatie naar onze afdeling HRM via solliciteren@eno.nl. Wil je liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jeroen Arends, Business Control manager via 06-19927604 of stuur een e-mail.
Meer informatie over Eno vind je op onze website www.eno.nl.

Een assessment en een screening maken deel uit van de sollicitatieprocedure.