Sociale Benadering Dementie in Salland

Deventer, 9 november 2019

 

Als je te horen krijgt dat je dementie hebt, staat je leven op z’n kop. De Sociale Benadering Dementie ondersteunt mensen met dementie en hun naasten in deze steeds veranderende situatie. Een belangrijk initiatief waar Zorgkantoor Midden IJssel en Salland Zorgverzekeringen -allebei onderdeel van Eno- zich samen met andere organisaties in Salland voor inzetten.

 

Zorgkantoor Midden IJssel en Salland Zorgverzekeringen doen samen met zorgaanbieder Carinova en de gemeente Raalte mee aan één van de Social Trials van de Sociale Benadering Dementie. De verwachting is dat door het bieden van de juiste begeleiding op het juiste moment, mensen met dementie prettiger en langer thuis kunnen blijven wonen. En dat, door het op tijd aanbieden van begeleiding aan de naaste omgeving van mensen met dementie, ervoor gezorgd kan worden dat die omgeving het beter en langer volhoudt om dierbaren de steun te bieden die zij nodig hebben.

 

De afdelingen Zorginkoop, Medisch advies en Health intelligence van Eno zijn op dit moment nauw betrokken bij projecten in Raalte. Zo is er bijvoorbeeld een wijkscan uitgevoerd en worden binnenkort samen met alle betrokkenen de resultaten bekeken en vervolgstappen bepaald.

 

Meer informatie over de Social Trial van de Sociale Benadering Dementie in Raalte:

 


Bekijk het artikel uit De Stentor van 9 november 2019
 

 

Bent u journalist?

Journalisten kunnen voor meer informatie contact opnemen met een van de woordvoerders van Eno.

 

Nynke Wiersma

06 13 98 62 47

 

Mabelle Kloppenburg

06 19 47 40 91

 

communicatie@eno.nl

 

 

Stuur een e-mail