Bestuursvoorzitter Frank Blankers vertrekt bij Eno zorgverzekeraar

Deventer, 11 april 2018

 

Frank Blankers, bestuursvoorzitter bij Eno zorgverzekeraar, heeft ervoor gekozen om met vervroegd pensioen te gaan. Ergens in het najaar zal zijn laatste werkdag als bestuurder zijn.

 

Frank Blankers is sinds 2012 werkzaam bij Eno, eerst al ad-interim bestuursvoorzitter, daarna in vaste dienst. Frank Blankers: “In de afgelopen jaren heb ik met plezier bijgedragen aan de resultaten en ontwikkeling van Eno. Ik vind het nu een mooi moment om tijd vrij te maken voor andere activiteiten, in de wetenschap dat ik een financieel gezonde en professionele organisatie achterlaat.”

Opvolging

In de komende periode gaat de Raad van Commissarissen op zoek naar een nieuwe bestuurder. Ook de Ondernemingsraad en Ledenraad van Eno worden in dit proces betrokken.

Grote dank

De Raad van Bestuur ontwikkelde Eno, onder leiding van Frank Blankers, tot een moderne dienstverlener met drie zorgverzekeringslabels: Salland Zorgverzekeringen, HollandZorg en ZorgDirect. Op basis van een hernieuwde strategie groeide het aantal verzekerden van gemiddeld 124.000 in 2012 naar gemiddeld 169.000 in 2018. De regionale positie van het kernlabel Salland Zorgverzekeringen verstevigde, onder andere door een grotere zichtbaarheid en groei in marktaandeel.

Jacob Dijkstra, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Wij zijn Frank dan ook zeer dankbaar voor dat wat hij tot nu toe voor Eno heeft betekend en wensen hem alle geluk en gezondheid toe voor de periode na zijn pensionering.”

Bent u journalist?

Journalisten kunnen voor meer informatie contact opnemen met een van de woordvoerders van Eno.

 

Nynke Wiersma

06 13 98 62 47

 

Mabelle Kloppenburg

06 19 47 40 91

 

communicatie@eno.nl

 

 

Stuur een e-mail