Eno zorgverzekeraar kiest voor zonnepanelen 12MNDN Duurzaam

Deventer, 31 januari 2018

 

Zorgverzekeraar Eno uit Deventer besloot onlangs om zonnepanelen te laten plaatsen op het dak van zijn kantoorgebouw. Vanaf 5 maart 2018 zullen 320 panelen worden geplaatst door leverancier 12MNDN Duurzaam.

 

De zonnepanelen leveren een netto-opbrengst van 80.000 kilowattuur per jaar. Dit is goed voor 35 procent van het totale energieverbruik door Eno. Door gebruik te maken van zonnepanelen kiest Eno voor een schone energiebron, die niet opraakt en daardoor het milieu spaart. Dit past bij het streven van de zorgverzekeraar om waar mogelijk voor duurzame oplossingen te kiezen.

 

Theo Engels, directeur ICT en Zorg bij Eno, vertelt waarom Eno ervoor kiest om zonnepanelen te laten plaatsen: “In de missie van Eno ligt besloten dat wij bijdragen aan een optimale gezondheid van onze leden en medewerkers. Daar hoort een gezonde leefomgeving bij en daarin past het gebruik van zonnepanelen goed.”

 

Volgens Jorn Huiskamp, projectleider van 12MNDN Duurzaam is de samenwerking met Eno een mooie nieuwe stap voor het bedrijf. ‘’Duurzaamheid gaat ook over vertrouwen, over mensen, samenwerking en gezondheid. Maatschappelijk betrokken en financieel haalbaar. 12MNDN adviseert en realiseert duurzame oplossingen om gedurende een langere periode samen te werken aan verduurzaming. Goed voor mens en milieu!¨

 

Theo Engels (Eno), Jorn Huiskamp (12 MNDN Duurzaam), Hans van Enck (12 MNDN Duurzaam)
Foto, van links naar rechts: Theo Engels, Jorn Huiskamp en Hans van Enck (adviseur 12 MNDN Duurzaam)