Zorgverzekeraar Eno maakt premies 2020 bekend

Deventer, 13 november 2020

Eno heeft de premies voor 2021 voor de basisverzekering en aanvullende verzekeringen van Salland Zorgverzekeringen, ZorgDirect en HollandZorg vastgesteld. Premies die onze verzekerden betalen om verzekerd te zijn van goede zorg. Extra belangrijk in deze tijden waarin de zorg onder druk staat.

Zorg in coronatijd
Dit jaar hebben we kunnen ervaren hoe het is als zorg niet vanzelfsprekend is. Door het coronavirus deden veel mensen een beroep op de zorg en niet alle zorg kon geleverd worden. Zorgaanbieders kregen te maken met extra kosten, of juist het mislopen van inkomsten. Om de zorg in de benen te houden, hebben we met alle andere zorgverzekeraars al vanaf de eerste golf financiële steun gegeven. Steun voor het wegvallen van zorg, voor zorg die pas later gegeven wordt, maar ook voor extra kosten voor beschermingsmiddelen of het opschalen van de IC-capaciteit.

Fit op z’n Sallands
Naast continuïteit van zorg is uit de coronacrisis ook gebleken dat fitheid van groot belang is. We werken veel thuis, zitten meer en krijgen te maken met de zogenaamde ‘coronakilo’s’. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met twee bedrijven die onze verzekerden helpen om gezond en fit te blijven of worden. Frank Johnsen, directeur Klant: “Nieuw dit jaar is onze samenwerking met Fitchannel. We bieden onze verzekerden 50% korting op een abonnement van Fitchannel.com; een online sportschool met meer dan 800 workouts, oefeningen voor ontspanning en 1.000 gezonde recepten.”

Verzekeren op z’n Sallands
Salland Zorgverzekeringen, onze regionale naturapolis voor alle inwoners van Gelderland en Overijssel, biedt uitgebreide landelijke zorgdekking. ZorgDirect is ons landelijke label waarmee we met onze combinatiepolis verzekeren op z’n Sallands voor iedereen in Nederland mogelijk maken. Verzekeren op z’n Sallands doen we ook speciaal voor arbeidsmigranten met ons label HollandZorg.
De premies voor 2021 zijn te vinden op de websites www.salland.nl en www.zorgdirect.nl. Omdat er veel zorg is uitgesteld tijdens de coronacrisis, hebben wij ervoor gekozen de premiekosten voor de aanvullende verzekeringen* gelijk te houden.

*Uitzondering hierop is de verzekerde premie van de eigen bijdrage Wmo. Deze wordt verhoogd van €2,75 naar € 3,00.

Bent u journalist?

Journalisten kunnen voor meer informatie contact opnemen met een van de woordvoerders van Salland Zorgverzekeraar.

Nynke Wiersma
T. 06 13 98 62 47

Jolanda Dalhuisen
T. 06 19 47 40 91

M: communicatie@eno.nl